tiistai 18. joulukuuta 2007

Päivä 23, osa kaksi: Voiman tekopyhyyttä

Uusin Voima-lehti ottaa jälleen kerran kantaa, päätoimittaja Kimmo Jylhämön pääkirjoituksessa, viihteeen väkivaltaa vastaan. Voiman katsannon mukaan väkivaltaviihde aiheuttaa aggressiivisuutta. Pääkirjoituksen perusteella voisi päätellä, että väkivallan esittäminen on tuomittavaa, oli "viihdetuote" sitten luonteeltaan millainen hyvänsä.

Voiman sivulla 5, jo ennen pääkirjoitusta, on mainokset elokuvista Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta sekä We Own the Night. Ensimmäinen kertoo lännensankarin tarun ja jälkimmäinen kertoo Venäjän mafian huumebisneksistä. Kummassakin on väkivaltaa.

Sivulla 15 mainostetaan elokuvia Liftari ja Operaatio Rescue Dawn. Ensimmäisessä on järjetöntä väkivaltaa, kidutusta ja ihmisten kappaleiksi repimistä. Jälkimmäinen on maltillisempi, mutta siinäkin on intensiivisiä sota- ja kidutuskuvauksia.

Minusta tuntuu jokseenkin tekopyhältä vouhottaa viihdeväkivallan rappeuttavasta voimasta samalla, kun käärii rahaa mainostamalla väkivaltaviihdettä. Olisiko Voimalla syytä tarkistaa mainospolitiikkaansa? Vai pyhittääkö tarkoitus keinot?

Ei kommentteja: